Původní stránky o filmu noir kompletně v češtině

12. ledna 2014

Noir Film Festival 2014

Před pár dny byly spuštěny nové webové stránky českého noirového festivalu, který jsme loni měli dramaturgicky na svědomí a jinak tomu nebude ani letos. Svátek všech noirových příznivců, který se k převážné spokojenosti všech zúčastněných loni konal na Kokoříně, se letos z organizačních důvodů stěhuje na jiný hrad ve Středočeském kraji - Křivoklát. V diářích si zaškrtněte data 21.–24. 8. 2014!

hrad Křivoklát
(zdroj: správa hradu Křivoklátu)

A na co se letos v programu můžete těšit? Zvolili jsme pro vás tematický cyklus spjatý s romantickým motivem milenců na útěku a sekci věnovanou Billymu Wilderovi. Různé podoby noiru vám představíme na tzv. docu-noiru a hranice budou bořit noiry z Británie a stejně jako loni i ty z Česka/Československa. Zpestřením v programu budou animované filmy, které s trochou fantazie rovněž můžeme přiřadit k noiru.

Poctu, která loni patřila Gene Tierney a Humphreymu Bogartovi, podle nichž byly pojmenovány promítací sály, letos složíme Barbaře Stanwyck a Glennu Fordovi.


Na rozdíl od jedné loňské půlnoční projekce vám letos v programu nabídneme hned dvě, přičemž jeden z promítaných titulů již brzy zveřejníme. Ve speciálních projekcích nebude chybět ani ta od HBO (tentokrát zdarma pro všechny!), která je opět naším mediálním partnerem.

Akce s novým názvem - již jen Noir Film Festival - v druhém ročníku poroste téměř o dvojnásobek projekcí - těšte se na téměř bezmála čtyři desítky! Promítat se bude ve třech sálech hradu Křivoklátu a na jeho horním nádvoří. 

Více informací sledujte průběžně na festivalovém webu a Facebooku.


Tak nám buďte věrní a sdílejte informace o našem festivalu dál!

Žádné komentáře:

Okomentovat