Původní stránky o filmu noir kompletně v češtině

12. března 2010

Ophüls na ČT1

Za necelé dva týdny se díky cyklu Filmové návraty na televizní obrazovky dostane jeden ze čtyř snímků Maxe Ophülse, které natočil v Hollywoodu. Lehkovážný okamžik (The Reckless Moment, 1949) je možná režisérovým nejnoirovějším dílem, k čemuž kromě temného námětu (vražda, vydírání, zakázaná láska) přispívá kamera Burnetta Guffeyho (My Name Is Julia Ross, In a Lonely Place, Human Desire, Nightfall ad.) a herecké výkony Joan Bennett a zejména Jamese Masona, který se skvěle hodil pro ztvárnění ambivalentního hrdiny Martina Donnellyho. Bohužel, film bude s největší pravděpodobností uveden v dabované verzi. 

Lehkovážný okamžik
ČT1 - čtvrtek 25.3. - 9:00 - 82 min.

3 komentáře:

  1. Taky vrele doporucuju, Reckless Moment je bozi v tom, jak si pohrava s noirovymi konvencemi. A dabing bych regulerne zakazala, jaky vyznam pak takove klubove filmy maji?

    OdpovědětVymazat
  2. Nac/Hut Report has not died for delirium!

    OdpovědětVymazat
  3. to je stejne zajimava otazka jako proc pousteji na ct zajimave filmy v extremne blbou dobu? vy to decka nepamatujete (haha), ale kdysi byla ct dvojka jediny zdroj nekomercnich nebo starych filmu. myslim doma. buh zehnej piratskemu internetu! tak si myslim, ze bychom mohli spis davat tipy na rapidshare nez televizi. :)))

    OdpovědětVymazat