Původní stránky o filmu noir kompletně v češtině

17. září 2011

Noir počesku v režii Radima Špačka

Noiroví fanoušci, pozor! Již brzy spatří světlo světa nový český noir. Sice kraťas, ale náš!

Na svědomí ho bude mít projekt SamoSebou.cz, který s heslem "Pomozte nám zlikvidovat mýty" usiluje o vyvrácení mýtů o třídění odpadu a o docílení vyšší společenské informovanosti o recyklaci. Originalita tohoto projektu spočívá v natáčení nápaditých videí tematizujících mýty typu „stejně to vozí na jednu hromadu“. Tato videa vynalézavě "recyklují" stylové prostředky tradičních filmových žánrů. Prozatím vznikly dvě epizody, westernová s názvem Jeden statečný v režii Jana Těšitele a variace na gangsterky Miroslava Ondruše Třídilové. Obě můžete zhlédnout na výše uvedených webových stránkách SamoSebou.cz.

V současnosti se blíží premiéra třetí kung-fu epizody nazvané Čtyři kontejnery a natáčení jedné z dalších (zatím bezejmenné), která bude recyklovat námi oblíbené filmy noir, tedy pro ně typickou detektivní zápletku, ponurou atmosféru a sarkastického hlavního hrdinu. Režijně ji bude mít na starost Radim Špaček, jehož Pouta sklízely řadu úspěchů. Právě Barbora Milotová, která si ve Špačkových Poutech zahrála, by měla vedle Tomáše Měcháčka (Protektor) ztvárnit jednu z hlavních rolí.

Natáčení proběhne ve středu 21. září. Kvůli aktuální nedostupnosti skalního jádra FilmNoirBlogu, které se právě nachází na toulkách vysněnou Kalifornií (můžete nás sledovat zde), se ho k naší lítosti nebudeme moci zúčastnit. Nicméně i přesto vám brzy rádi zprostředkujeme další informace a fotografie z natáčení.

Žádné komentáře:

Okomentovat